w Krakowie jest wiele restauracji sushi- polecamy Zen

Bardzo dużo ludzi zaczyna doceniać bardzo dobre jedzenie. Chcemy oglądać się za doskonałymi restauracjami , ale też próbować nowych smaków, które przychodzą do nas z całego świata. Dlatego też ogromnym powodzeniem cieszy się dobra restauracja serwująca sushi. Przekąski tego rodzaju zaczęły być doceniane przez dużą ilość ludzi , dlatego restauracje serwujące je tworzone są w bardzo wielu miejscowościach. Zaczynamy myśleć o tym, co spożywamy i w jakich lokalach się stołujemy, także bardzo często staramy się chodzić do tego rodzaju restauracji. W naszym świecie znacznie częściej niż kiedyś smaki i zapachy z różnych krajów dostępne są bez większych trudności. W takiej restauracji można skosztować wspaniałych dań, które są wspaniale podane i doskonale smakują.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Ludzie delektują się jedzeniem , a także starają się często kosztować smaków świata. Spożywanie posiłków nie jest teraz koniecznością, lecz przyjemnością , dlatego warto poznawać różne smaki, aby wybrać ten, który będzie nam najbardziej odpowiadał. Sushi to teraz najczęściej wybierane danie, które znajdzie zainteresowanych w wielu miejscach na świecie. Sushi niewłaściwie definiowane jako potrawa z surowej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Początkowo sushi oznaczało sposób konserwowania ryb. W dzisiejszych czasach sushi możemy podzielić na dwie kategorie – potrawy dopasowanego do upodobań europejskich, oraz wersji bardziej egzotycznej. Co jest różnicą? Głównie dobór elementów potrawy. Sushi komponowane jest z ryżu, odmiennych owoców morza, warzyw, grzybów, jajek oraz rzecz jasna ryb. Zależnie od preferencji konsumentów, ryba może być poddana obróbce cieplnej bądź surowa. Ryż zawsze jest jednak ugotowany, a najpierw poddany zakwaszeniu przy pomocy octu ryżowego. Możemy wymienić kilka gatunków sushi, z uwagi na sposób przygotowania oraz wykorzystane produkty żywnościowe. Do najpopularniejszych typów potrawy należą : nigiri oraz maki. Nigiri to kompozycja ryżu, z którego formuje się owalne pałeczki oraz elementu ryby. Proces tworzenia maki polega na ułożeniu ryby oraz ryżu na fragmencie wodorostu oraz zrolowanie całości. Potrzebne jest przy tym skorzystanie z specjalnej maty bambusowej. Jeżeli mówimy o jedzenia sushi – ważne jest jedynie, by pochłaniać kawałki w całości. Dlatego trzeba uważać, by danie serwować podzieloną na niewielkie porcje.